England,  Radiofabrikker

PYE (UK)

I 1896 oprettede W. G. Pye en deltidsvirksomhed (som senere blev til W G. Pye and Co.) som fremstillede videnskabelige instrumenter såsom galvanometre.

Virksomheden trådte ind på området for trådløse modtagere i 1922 ved at lave laboratorieudstyr til at undervise skoledrenge og studerende i den grundlæggende trådløse teknik. Dette blev i vid udstrækning købt af radioamatører såvel som skoler og gymnasier.
Med de første radioudsendelser i England i slutningen af ​​1922 øgedes markedet for trådløse modtagere i høj grad. Inden for få måneder lavede Pye en række radioapparater til forskellige priser.

I 1924 producerede Pye omkring 200 radioer om ugen.

Mod slutningen af ​​1930’erne var verden på randen af Anden Verdenskrig, og Pye (nu Pye Ltd.) var parat og anvendte sin drivkraft, entusiasme og industrielle erfaring i både radio og tv til støtte for de allierede væbnede styrker og ydede et afgørende bidrag til krigsindsatsen inden for områderne: Jord- og luftbåren radar, trådløse kommunikationssystemer, og test- og måleudstyr, mv.

Radio udviklede sig meget hurtigt i perioden efter 1945 og Pye var i stand til at fremstille kvalitetssæt i titusindvis om året. Og allerede før krigen sluttede, blev tv-udviklingen i al hemmelighed genstartet, så Pye var klar med nye apparater, da BBC relancerede deres tv-tjeneste. Pye introducerede 9″ konsol- og bord-tv-apparaterne B16T og D16T i 1946. Designene havde stor fordel af den udviklings- og produktionserfaring, som Pye havde opnået under krigen.

Pye havde nogle meget gode år, men ligesom så mange britiske producenter i 1960’erne ændrede de sig med tiden og var langsomme til at reagere på kundernes klager og krav. Samtidig begyndte billig radioimport fra Japan at dukke op og kopierede de veletablerede britiske firmaer med efterligninger.

Tidligt i 1966 var testsignalerne til farvefjernsyn startet, men transmissionerne begyndte ikke officielt før den 2. december 1967, og pga. af de nu to linjesystemer, 405 og 625, skulle apparater designes til at modtage dem begge, så  ​​priserne var meget høje i forhold til nutidens standarder.

1966 var Pye i problemer, og Philips kom med et bud; de fik en aktiepost på 60%.
Philips erhvervede alle de resterende Pye-aktier i 1978. Philips fuldførte først optagelsen af ​​Pye Group i 1986.

 

Skriv et svar