Østrig,  Radiofabrikker

RADIONE

Radio Nikolaus Eltz, Wien, Østrig. Radioproduktion fra 1924.
Under 2. verdenskrig fremstillede de radioer og komponenter til Wehrmacht.
I 1977 blev virksomheden blev overtaget af Herbert Kratky, dengang ejer af tv-selskabet Kratky i Wien. Efter ca. 6 måneder solgte Kratky både RADIONE og FERNSEH-KRATKY til virksomheden Turnauer (Constantia Industrie Holding.)
Efter en tid så Turnauer ingen fremtid i fortsættelsen af ​​Radione, fordi markedet ændrede sig, så det blev besluttet, at lade Radione dø (varemærkerettighederne er udløbet). Vi ved ikke nøjagtigt, hvornår denne beslutning blev truffet.
H. Kratky forblev som administrerende direktør for Fernseh-Kratky i Constantia-bedriften i et par år, men havde intet at gøre med deres Radione-aktiviteter.

Skriv et svar