Norge,  Radiofabrikker

RADIONETTE

Radionette var en norsk radiofabrik og radiomærke. Virksomheden blev grundlagt i 1927 som A/S Jan Wessel Radiofabrikk Radionette af Jan Wessel.

Virksomheden var den første i Norge, der begyndte produktionen af radioer til tilslutning til lysnet. Disse apparater førte til en hel omvæltning af radiomarkedet, hvor man på det tidspunkt var blevet henvist til batteriapparater. Efterspørgslen var så stor, at fabrikken kort efter starten måtte gå til store udvidelser.

Den største succesmodel Kurér blev produceret i 1950–1958 i 224.000 eksemplarer. I 1968 var en ny, stor produktionshal klar til flytning i Sandvika, senere kendt som Info-Rama.

Radionette kom i store økonomiske problemer, og blev fusioneret med Tandbergs Radiofabrikk i 1972. Jens Christian Hauge- der dengang sad i bestyrelsen i Radionette , tvang med hjælp fra sine kontakter i regeringen Vebjørn Tandberg til at opkøbe Radionette, da Tandberg ønskede at udvide sin virksomhed.
Tandberg, til gengæld også kom i problemer, og lukke Radionette i 1978. Senere samme år gik Tandberg konkurs.
Radionette eksisterer i øjeblikket kun som et varemærke tilhørende Elkjøp, og produkterne, som primært er radioer, produceres i Asien.

 

Skriv et svar