Danmark,  Radiofabrikker

AMITECH

Grundlagt i 1985 af Lars H. Bjerg og Poul H. Hauge. Virksomhedens hovedsæde lå i Lystrup ved Århus og beskæftige i 2006 42 ansatte.
I begyndelsen var formålet at udvikle, producere og distribuere tilbehør til computere.

Amitech fik et overskud på omkring otte millioner kroner i 2002.

I 2005 producerede og solgte Amitech 6.000 fladskærms-tv. Året efter indstillede man produktionen af almindelige stationære pc’ere. Virksomheden vil i stedet satse på såkaldt underholdningselektronik, som blandt andet omfatter fladskærms-fjernsyn, mp3-afspillere og såkaldte mediecentre til private hjem.
Design-tv’et ‘Ami life’ kom på markedet i netop 2006, og kostede mere end en million kr. i udviklingsomkostninger.

I maj 2006 skifter AMITECH DANMARK A/S navn til MØGELHØJ LYSTRUP A/S. Efter denne navneændring har firmaet nu registreret 6 forskellige binavne: AMI TECHNOLOGY A/S, AMITECH A/S, AMITECH POWERLINE A/S, MULTI GROS A/S, AMI LIFE A/S samt én anden.

I 2009 gik selskabet i betalingsstandsning. Firmaet Rosenmeier Electronics overtog lageret, rettighederne til navnet samt en række ansatte fra Amitech. Salget af computerne under Amitech-navnet forsatte i en periode.