Danmark,  Radiofabrikker

TANGENT

Tangent startede op i 1986 og kom på danske hænder i 1998, da brandet overtages af den danske højttalerproducent Eltax og får hovedkvarter i Aulum nær Herning. Firmaet producerer trådløse højttalere, radioer, CD-afspillere og andre audioprodukter.

Radioen Tangent Uno kommer på markedet i 2004 som den første af mange radioer fra Tangent.

I 2007 følger Tangent Quattro Internet og Tangent Clarity hi-fi højttalerserien med ægte pianolak.

Eltax A/S overtages i 2008 af franske AV Industry og dermed også Tangent. Firmaet omdøbes til Tangent A/S og forsætter som et datterselskab til AV Industry med egen udvikling, kontor og salg i Danmark. AV Industry tæller mærker som: NorStone, Lumene, Ateca, Elipson og Highland Audio.

Tangent Fjord.
Det første produkt fra samarbejdet med Jacob Jensen Design ser dagens lys i 2010. Modellen bliver en stor succes, og hædres både ved den britiske prestigefyldte ’Wallpaper Design Awards 2012’ i kategorien ”Best control panel”, og i USA får Tangent Fjord tildelt en GOOD DESIGN 2012 award fra The Chicago Athenaeum: Museum of Architectureand Design. I Danmark er Tangent Fjord blevet optaget i den permanente samling på Designmuseum Danmark i København.

Den prisvindende Tangent Spectrum serie kommer på markedet i 2014. Først udelukkende som reolhøjttalere, men senere udvides serien til at omfatte centerhøjttaler og gulvstående modeller.

I 2016 lanceres Tangent Ampster X4 Micro System sammen med Spectrum X4 højttalere og vinder et hav af priser – blandet andet topkarakteren 5 stjerner i engelsker What Hifi.

Tangent Spectrum W1 – works with Google Assistant kommer på markedet i 2018 som den første Tangent højttaler med indbygget Google.