Radiofabrikker,  Schweiz

THORENS

Grundlagt af Hermann Thorens i Sainte-Croix Vaud, Schweiz i 1883, og er hermed et af de ældste elektronikfirmaer i historien. Den legendariske grammofonfabrik startede med at producere musikbokse/jukeboxe, urværker, og i slutningen af ​​det 19. århundrede fonografer i Edison-stil.

I slutningen af 1920’erne producerede Thorens sin første pladespiller og blev en af ​​de mest betydningsfulde producenter af pladespillere i 50’erne og 60’erne. Mange bemærkelsesværdige modeller – TD 124, TD 150 og TD 160, for blot at nævne nogle få – var med til at opbygge dette omdømme.

Thorens TD 160HD fra 2008, blev kåret til allerbedste pladespillere nogensinde.

Mærket indgav konkurs i 2000, før det blev genoplivet af den schweiziske forretningsmand Heinz Rohrer og senere, i 2018, af den tidligere Elac Electroacoustic administrerende direktør, Gunter Kürten. I dag, i alderen 137, har Thorens et antal grammofonværker i omløb, herunder TD 1600 og TD 1601, der er baseret på det klassiske TD 160-design.

Skriv et svar