Danmark,  Radiofabrikker

RANK ARENA

I 1970 blev virksomheden Arena overtaget af den engelske Rank-koncern, som videreførte produktionen under betegnelsen Rank-Arena indtil 1975.

Familien Hede Nielsen valgte i 1971 at sælge til Rank Bush Murphy fra England, der overtog 80 procent af aktiekapitalen, mens familien selv beholdt de 20 procent. Rank Bush Murphy var en del af den kæmpemæssige Rank-organisation, som også omfattede bl.a. Rank Xerox og hele koncernen havde i 1970 en aktieværdi på 16 milliarder kroner. Så der var penge nok bag den nye ejer. Rank genopførte fabrikken og et nyt selskab ved navn “Rank Arena” videreførte produktionen.

Mens fabrikken genopbyggedes, etablerede man en nødproduktion med 165 medarbejdere i de gamle lokaler på Fabrikvej, der kun fire måneder efter branden spyttede den første T2700-radio ud af samlebåndet. Kort tid efter blev den første, meget mere avancerede T2600-radio samt nye grammofoner og højttalere leveret fra nødfabrikken.

Rank Radio, som havde næsten 5.000 ansatte i England, var et nærmest ukendt navn udenfor England og USA, så en af grundende til overtagelsen var, at man ville etablere sig især i Vesttyskland, hvor Arena jo allerede var et kendt navn og allerede havde en stor og effektiv salgsorganisation.

Den nyopførte fabrik stod klar i august 1971. Hifi forstærkere, radioapparater og højttalere blev produceret fra bunden på den nye fabrik i Horsens. Alle fjernsyn kom nu som chassiser fra Ranks store fabrik med 2.500 ansatte i Plymouth i England og blev i Horsens samlet og sat i dansk designede trækabinetter.

I 1971 udtrådte stifteren Niels Hede Nielsens børnebørn Leif og Niels Hede Nielsen fra ledelsen af ”Rank Arena” og kort tid efter solgte familien de resterende 20% af aktierne til Rank. I 1974 døde Ove Hede Nielsen, kun 66 år gammel.

 

Skriv et svar