Radiofabrikker,  USA

GE – General Electric

General Electric Company blev grundlagt d. 15. april 1892.
Det var en fusion mellem Edison General Electric (grundlagt af Thomas Edison i 1890) og Thomson-Houston Electric Company. Denne fusion blev arrangeret af finansmanden J. P. Morgan og hovedkontoret blev lagt i Schenectady, New York.

Radio Corporation of America (RCA) blev grundlagt af GE i 1919 for at fremme radio internationalt. Tv-selskabet NBC blev grundlagt i RCA’s regi.

GE etablerede sig første gang i Norden i 1963, og er i dag repræsenteret med de fleste af selskabets nøgleforretninger i Danmark. De danske datterselskaber omfatter: GE Commercial Finance, GE Healthcare, GE Industrial, GE Infrastructure, GE Money Bank, GE Oil & Gas og NBC Universal. I årene 1975-1986 ejede General Electric den danske mobiltelefonproducent Storno, der på højdepunktet i begyndelsen af 1980’erne havde over 2.000 ansatte. Storno blev senere frasolgt til Motorola.