Danmark,  Radiofabrikker

DANTAX

Dantax A/S blev grundlagt i marts 1971 med base i Pandrup, Nordjylland. Dantax ejer Dantax Radio A/S og har større aktieposter i Opus Acoustics ApS og Ansuz Acoustics ApS.

I starten blev højttalerdele købt fra andre producenter og derefter samlet af Dantax. Salget voksede hurtigt, og snart blev der bygget et lille højttaleranlæg i Pandrup.

70’erne blev Hi-Fi’ens guldalder, og Dantax blev ved at tilbyde god værdi for pengene et etableret brand på dette marked.

I 1977 overtog Dantax Scan Speak-fabrikken – en verdensberømt producent af højkvalitets højttalerenheder.
I samme periode tilføjede Dantax Scansonic-mærket til sin portefølje.
En ny Scans Speak fabrik blev bygget i Pandrup, og Dantax og Scan Speaks fælles ekspertise resulterede i produktionen af ​​
en bred vifte af fremragende højttalermodeller over de efterfølgende år.

En ny milepæl blev opnået i 1984, da selskabet blev børsnoteret på Københavns Fondsbørs.

Gennem årene har Dantax, udover at være producent af højttalere, også været distributør for en række store mærker inden for H-Fi, såsom Fisher Hifi, Sanyo, Schneider og Akai.

I 1997 blev højttalerfabrikken solgt fra, og siden da har virksomheden udviklet og produceret sit produktsortiment i tæt samarbejde med partnere i andre lande.

I 2009 begyndte en ny æra, da Dantax overtog det fantastiske Raidho-højttalerprojekt. Denne nye satsning var endnu en vigtig milepæl i Dantax’ historie. Hifi-purister over hele verden anser Raidho for at være blandt de fineste højttalere, der er udviklet og produceret i dag. En bred vifte af priser og priser fra anmeldere, magasiner og hifi-shows verden over forstærker dette synspunkt.

Senest er en række super Hi-Fi-højttalere blevet udviklet og bygget af Raidho. Disse er blevet markedsført globalt under Scansonic-mærket.

 

Skriv et svar