Radiofabrikker,  Tyskland

NORA

Prof. Dr. Hermann Aron grundlagde i 1883 et testværksted i Berlin, som i 1893 blev til H. Aron Electricity Meter Factory GmbH.

Fra 1923 blev der bygget radioer under navnet Nora-Radio-GmbH.
I slutningen af ​​1920’erne var Nora et af de førende mærker på det tyske marked. I de travleste perioder beskæftiger virksomheden 3.300 medarbejdere udelukkende til fremstilling af radioer og radiokomponenter.

I 1929 blev Aronwerke omdannet til en AG, der i 1933 blev omdøbt til Heliowatt Werke Elektrizitäts-Aktiengesellschaft.

Aaron Jr., som var Noras hovedaktionær, blev i begyndelsen af 30’erne sat under voldsomt pres af nazisterne og kommer i KZ-lejr. I 1935 blev virksomheden ‘solgt’ til Siemens-Schuckert og familien flygter til USA.
Op til krigen ser driften ud til at gå godt, men markedsandelen er faldende. Under et bombeangreb i 1943 gik fabrikken op i flammer.

Efter krigen blev produktionen genoptaget i Fritzlar, til dels med tidligere ansatte. Annoncer i 1947 siger “Nora bygger om! Vær tålmodig!” eller “Efter den mest alvorlige ødelæggelse er genopbygningen af ​​Nora-produktionen i fuld gang…” Selvom Nora ikke tilbyder nogen apparter i disse annoncer, ser model GW146 ud til at være blevet fremstillet i 1947.

 

Skriv et svar