Italien,  Radiofabrikker

GELOSO (IT)

John Geloso grundlagde Geloso SA i 1931 i Milano.  De producerede radioer, fjernsyn, forstærkere, amatørmodtagere, lydudstyr og elektroniske komponenter.

Efter Anden Verdenskrig udvidede og udvidede Geloso sin produktion og blev fra 1950 og frem et reelt referencepunkt for indenlandske elektronikentusiaster og hobbyfolk.

De mange produkter under mærkenavnet Geloso var kendt i hele Italien og meget værdsat i udlandet. Det var innovative produkter, høj kvalitet, vellavet og den lave pris.
Den store produktion bestod af radioer, forstærkere, båndoptagere, fjernsyn, samlekasser, professionelle laboratorieinstrumenter etc. men også komponenter som kondensatorer, modstande, potentiometre, kontakter, stik, transformere, mikrofoner mv.

Et andet vigtigt bidrag fra Geloso var monteringssæt. Sættene gjorde det muligt for fjernsyn og radioer at blive hjemmemonteret næsten fra bunden, begyndende med rå metalrammer, som komponenterne blev installeret på.

I 1969, året hvor John Geloso døde, var S.p.A. Geloso blevet et imperium med otte produktionsfaciliteter. Produktionen fortsatte indtil 1972, hvor virksomheden lukkede. Der var flere årsager til, at aktiviteterne ophørte: hård udenlandsk konkurrence, ledelsesproblemer, fagforeningskrav og massiv gældsætning til banker.

 

Skriv et svar